Tempe­ratuur in gemeen­te­lijke kantoren naar beneden, maximaal 19 graden


14 april 2022

De thermostaat in gemeentelijke kantoren (stadhuis en ambtelijke ruimtes) wordt tijdens kantooruren ingesteld op 19 graden en buiten kantooruren op 17 graden.
Dat heeft het college op 14 april geantwoord op mondelinge vragen van onze fractie.
“Vanwege de opwarming van de aarde en om minder afhankelijk te worden van Russisch gas, roept de rijksoverheid bedrijven en inwoners op energie te besparen”, zei fractievoorzitter Jacqueline van den Broek tijdens het vragenuur op 14 april. “De fractie van de Partij voor de Dieren gaat er eigenlijk vanuit dat de gemeente Haarlem dat ook doet in de eigen kantoorgebouwen. Klopt dat?”

Wethouder Berkhout (Duurzaamheid) kon dat beamen: ‘Vanaf dinsdag 19 april gaat de thermostaat tijdens kantooruren naar 19 graden en daarbuiten op 17 graden. Het proces om alle gebouw in te stellen zoal enkele dagen in beslag nemen, maar het voordeel is dat wanneer het zomers warm is er ook minder zal worden gekoeld, dus zo gebruiken we netto veel minder energie.”
De wethouder zegde ook toe dat per gebouw zal worden of bekeken of maatwerk mogelijk is. Bijvoorbeeld voor ruimtes die op bepaalde tijden niet worden gebruikt. Hier had onze fractie ook specifiek naar gevraagd.

Gerelateerd nieuws

Schriftelijke vragen over kapvergunning bomen Gonnetstraat

Op 28 maart werd door het college een kapvergunning afgegeven voor 3 lindes van 60-80 jaar oud, deze bomen staan bij het ...

Lees verder

Duurzaamheid bloemencorso wordt besproken

Bij de volgende editie van het Meerjarenevenementenbeleid wordt de duurzaamheid in brede zin van het jaarlijkse Bloemencorso ...

Lees verder